Praktikanter

Søger du information om skolepraktik 2 i foråret 2025, så skal du kikke her.

Vi er rigtig glade for praktikanter, fordi det styrker vores samarbejdet med partnerne i Nepal og vores forening her i Danmark. Et almindeligt forløb starter med et par møder i Danmark og masser af praktisk information.

Alle praktikanter bliver en del af vores projekter, og vi følger praktikken tæt fra start til slut.

Uddannelsesretninger

Vi har haft pædagogstuderende, lærerstuderende, studerende fra Ernæring og Sundhed og en enkelt fra Internationale Udviklingsstudier.

Praktikkernes længde afhænger af den danske uddannelsesinstitution. Vi har haft pædagoger i 0. klasser, pædagoger som lavede en legeplads, sundhedsstuderende som lavede et nyt køkken og en sundhedsundersøgelse, og lærerstuderende som arbejdede med skolehaver og med at præsentere nye didaktiske overvejelser for skolernes lærere.

Sally og Rati underviser i prævention

Det har vi tidligere lavet

I 2019 havde vi en praktikant, som sammen med vores samarbejdspartner lavede kurser for udsatte unge piger, som er droppet ud af skolen, og som samtidig i samarbejde med Skoleliv i Nepal laver en podcast om projektet til undervisningen i Sexualitet og Familiekundskab i Folkeskolen i Danmark. Lyt til podcasten her.

Du kan også læse mere om om lærerstuderende Alexander Bæktofts actions learningforløb for lærere i foråret 2017 her. (Alexander er pt formand i Skoleliv i Nepal).

Alle praktikker er ulønnede, til gengæld donerer Skoleliv i Nepal og vores partner i Nepal arbejdskraft for, at praktikken skal blive en succes. Kost og logi ligger på omkring 120 kr per dag.

Afrapportering: Vi holder et møde, når I kommer hjem og opfordrer jer til at engagere jer i foreningens arbejde.