

Vi er rigtig glade for praktikanter, fordi det styrker vores samarbejdet med partnerne i Nepal og vores forening her i Danmark. Et almindeligt forløb starter med et par møder i Danmark og masser af praktisk information.
Alle praktikanter bliver en del af vores projekter, og vi følger praktikken tæt fra start til slut.
Uddannelsesretninger
Vi har haft pædagogstuderende, lærerstuderende, studerende fra Ernæring og Sundhed og en enkelt fra Internationale Udviklingsstudier.
Praktikkernes længde afhænger af den danske uddannelsesinstitution. Vi har haft pædagoger i 0. klasser, pædagoger som lavede en legeplads, sundhedsstuderende som lavede et nyt køkken og en sundhedsundersøgelse, og lærerstuderende som arbejdede med skolehaver og med at præsentere nye didaktiske overvejelser for skolernes lærere.

Vil du være en del af vores cooperative learning projekt?
Er du lærerstuderende og skal du i praktik i foråret 2023, så er det her måske noget for dig: Lige nu arbejder vi i et længere projektforløb med 6 offentlige skoler i kommunen Devdaha. Blandt andet har lærerne i efteråret 2022 fået et kort kursus i cooperative learning, da vi kan se, at denne metode passer godt til de behov og de muligheder lærerne har for at skabe bedre undervisning. Det kræver ikke en masse materialer, det kan gøres indenfor det eksisterende pensum, og det giver mere aktiv deltagelse, bedre klasseledelse og bedre stemning i klassen.
Vi skal frem til maj 2023 implementere de nye metoder, og hvis du har mod på at være med i den proces, så hører vi gerne fra dig. Projektet implementeres i samarbejde mellem en lokal underviser (fra et lokalt seminarium), vores samarbejdspartner (Soiya Women’s Organisation), skolerne og os foreningen Skoleliv i Nepal (hvor vi har en del underviser-kompentencer).
Alle som har mod på praktik er velkomne, også selvom du ikke er ekspert i cooperative learning, men du skal have mod på at sætte dig ind i denne tilgang til læring.
Det har vi tidligere lavet
I 2019 havde vi en praktikant, som sammen med vores samarbejdspartner lavede kurser for udsatte unge piger, som er droppet ud af skolen, og som samtidig i samarbejde med Skoleliv i Nepal laver en podcast om projektet til undervisningen i Sexualitet og Familiekundskab i Folkeskolen i Danmark. Lyt til podcasten her.
Du kan også læse mere om om lærerstuderende Alexander Bæktofts actions learningforløb for lærere i foråret 2017 her. (Alexander er pt formand i Skoleliv i Nepal).

Alle praktikker er ulønnede, til gengæld donerer Skoleliv i Nepal og vores partner i Nepal arbejdskraft for, at praktikken skal blive en succes. Kost og logi ligger på omkring 120 kr per dag.
Afrapportering: Vi holder et møde, når I kommer hjem og opfordrer jer til at engagere jer i foreningens arbejde.