Chana Buja til 6 personer (forret/snack)
Fattige skolebørn i Nepal får ikke nok proteiner. Derfor laver vi denne ret en gang om ugen. Du kan også prøve den hjemme hos dig selv. Den er både sund og lækker!
Ingredienser:
200 gr kikærter
1-2 løg
1 ps hel spinat (frisk eller frossen)
3-4 tomater
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 cm ingefær
2 fed hvidløg
3 spsk rapsolie til stegning
3 håndfulde puffede ris (kan udelades)
Sådan gør du:
Læg kikærterne i vand i 12 timer.
Kog dem herefter i ca. 30 minutter og lad dem dryppe af.
Hak løget fint.
Hak eller blend hvidløg og ingefær.
Varm olien i en tykbundet gryde eller wok.
Steg kikærterne til de er let gyldne.
Tilsæt ingefær, hvidløg og spidskommen og steg et par minutter.
Tilsæt gurkemeje og steg 1 minut.
Hak spinaten let og tilsæt den.
skær tomater i små firkanter og tilsæt.
Lad retten simre i 5-10 min. under låg til tomaterne er blevet en del af retten.