En bedre fremtid for unge

Fra foråret 2022 arbejder vi i Skoleliv i Nepal med unge i distrikterne Mugu og Rupandehi.

Vores første projekt handler om at skabe bedre erhvervsmuligheder for unge. Det gør vi ved at give de unge en sikker base, hvor de kan dele deres sorger og glæder og finde ud af, hvad de vil med deres liv. De får også hjælp til at skabe sig et netværk og til at komme i gang med at lære et håndværk, få et fast job eller starte et entreprenørprojekt.

De to distrikter er meget forskellige. Mugu ligger højt oppe i bjergene, og de unge her er meget isolerede. Der er utrolig små erhvervsmuligheder og skolegangen er for manges vedkommende meget kort pga. fattigdom. Mugu er et af Nepals fattigste distrikter, når det gælder sundhed, uddannelse og indkomst. Men der er rigt på seje og dejlige mennesker. Så vi tror på, at de unge, vi arbejder med er i stand til at skabe et netværk, der kan gøre unges live bedre! Vi samarbejder med organisationen CDS-Park om projektet.

I Rupandehi har unge flere muligheder. Men der er stor ulighed og de fattigste har det ikke meget bedre end de fattige i Mugu. I projektet i Rupandehi skal vi skaffe praktikpladser til unge, som er droppet ud af skolen og støtte op om dem med selvhjælpsgrupper. Vi kommer til at arbejde sammen med det lokale handelskammer en flok spændende lokale mentorer og ikke mindst vores nye samarbejdspartner SCDC (Samridha community development center).

Advertisement
%d bloggers like this: