Skolemad

SKOLEMAD OG SKOLEHAVER

Skoleliv i Nepal sørger hver dag for sund og varieret skolemad til omkring 400 børn fra 0. – 6. klassetrin på to små fattige skoler i det sydvestlige Nepal. Uden dette tilbud ville børnene få en lille pakke nudler eller kiks eller slet ingenting.

Fejlernæring er et stort problem i Nepal. Det betyder blandt andet, at 36% af alle børn er mindre end de burde være i forhold til deres alder. Nyere studier peger på, at dette blandt andet skyldes dårlig mad i form af nudler, kiks og chips. Og ser vi på, hvad børnene i de omliggende skoler spiser, så er det netop disse produkter.

De grøntsager, som er så vigtige for at give børnene på Shree Laxmi og Mahamaya Bhawani skoler sund skolemadmad, kommer så vidt muligt fra de skolehaver, som blev anlagt ved projektets start tilbage i 2009/2010. Her dyrkes de efter økologiske principper af  de køkkenansvarlige.

Mere mad mere skole

Skolemad er en væsentlig støtte for de fattigste, fordi den giver børnene bedre mulighed for at koncentrere sig i eftermiddagstimerne og flere proteiner, vitaminer og andre næringsstoffer at vokse på. Samtidig sparer mor og far de penge, de ellers ville betale for usunde alternativer som nudler og kiks.

rati-4-klasse-laxmi

 

 

 

Advertisement
%d bloggers like this: