Bliv frivillig i Global Girls Aarhus

Vil du være med til at skabe internationale fællesskaber for piger i Danmark og Nepal?

Brænder du for globale dagsordener som ulighed og børnerettigheder? Har du mod på at formidle den ild til danske piger og samtidig få konkret erfaring med filmproduktion, eventplanlægning og internationalt udviklingsarbejde? Så er det dig, vi søger

Skoleliv i Nepal starter et nyt projekt, ”Global Girls”, som i løbet af 2021 vil engagere 200 tween-piger i Aarhus og København og Nepal (Kathmandu og Devdaha) i et fælles digitalt forløb om køn, rettigheder og global retfærdighed og formidle resultatet i form af en fælles videoinstallation på en række små og store events fra filmforevisning i den lokale biograf til Folkemødet på Bornholm og Århus Festuge.

Dine opgaver so frivillig vil være:

  • Afholde ugentlige møder i tre måneder med en fast pigegruppe, sammen med en anden frivillig i en fritidsklub nær din bopæl.
  • Afholde en fælles dansekonkurrence/designe en fælles dans på TikTok sammen med piger og frivillige i Nepal.
  • Støtte pigerne i filmproduktion med mobiltelefoner og træne dem i do´s and dont´s på SoMe
  • Koordinere og dele indhold med en pigegruppe i Nepal og deres frivillige
  • Formidle viden om global ulighed og børnerettigheder
  • Støtte din pigegruppe i at lave deres eget event og deltage i større fælles arrangementer
  • Dele erfaringer med den samlede frivilliggruppe i Danmark og Nepal
  • Fremme det gode og positive fællesskab, hvor børn trives

Det forventer vi af dig:

Vi forventer, at du, inden pigegruppeforløbet starter, deltager i tre online undervisningsmoduler (i løbet af februar), og at du kan deltage i vores frivillig-weekend, som vi håber, at vi kan afholde 13.-14. marts (kan vi ikke ses fysisk, så bliver det den fedste online weekend, og vi mødes fysisk senere).

Vi forventer ikke, at du har en kæmpe viden inden for global udvikling, menneskerettigheder eller social ulighed i Nepal – det skal vi nok lære dig.

Vi forventer derimod, at du brænder for global retfærdighed og har mod på at videreformidle den ild til børn og unge. Desuden forventer derimod, at du er mødestabil, samt at du er venlig, positiv og imødekommende, kan fremme et positivt fællesskab og er klar til at indtage en position som rollemodel. Vi forventer ligeledes, at du er åben og nysgerrig og kan indgå fordomsfrit i et interkulturelt samarbejde. Herudover er det en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med børn og unge, at du interesserer dig for sociale medier og har mod på at lære videoredigering på mobilen.

Det får du i frivilligjobbet i Global Girls:

Som frivillig kommer du til at lære en masse om at arbejde med børn og unge og digital formidling. Du får også stærke kompetencer indenfor internationalt ungdomsarbejde. Du bliver en del af et stærkt dansk og nepalesisk frivilligteam, som alle brænder for at engagere børn og unge i hele verden til at kæmpe for deres rettigheder. Du bliver klædt på til opgaverne gennem et solidt uddannelsesforløb, og du får løbende støtte fra den landsdækkende konsulent samt de øvrige frivillige i dit team. Du får helt konkrete værktøjer til gruppefacilitering og et kursus i filmproduktion. Der vil være mulighed for deltagelse på Folkemødet på Bornholm, Århus festuge og Ungdommens Folkemøde og for at være med til at forme projektet undervejs.

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at skrive til projektleder Anne Mette Nordfalk på annemette@skoleliv-i-nepal.dk

Kan du allerede nu se, at projektet er lige noget for dig så send en ansøgning med en kort introduktion til dig selv og hvordan du kan bidrage til projekt Global Girls som frivillig samt dit CV til annemette@skoleliv-i-nepal.dk

Ansøgningsfrist: 30. januar. Vi afholder løbende samtaler.

%d bloggers like this: