Julebanko Albertslund ’19

Fredag d. 6. december kl. 18 i Troldnøddegårdens fælleshus, kan du vinde lækre præmier, spise økologiske æbleskiver og samtidig støtte en god sag. Herunder kan du læse lidt om denne gode sag. Det er Celina Mentu og Fiona Turnbull Nordfalk, som inviterer på vegne af foreningen Skoleliv i Nepal.

Billetter kan købes via MobilePay eller ved indbetaling til foreningens konto.

MobilePay: 24385  Bank: Reg. 8401 Konto: 3382357

Pris: 70 kr – som inkluderer 3 æbleskiver, te/kaffe/saft og 2 bankoplader.

OBS! Du kan købe ekstra bankoplader og hjemmebagte boller på dagen.

OBS! Husk at angive dit telefonnummer, når du køber. Hvis arrangementet bliver overtegnet returnerer vi dine penge og ringer og informerer dig.

Unge piger i Nepal skal have en uddannelse

Pigerne på billedet herover går stadig i skole, men statistikken og foreningen Skoleliv i Nepals erfaringer siger, at de er i overhængende fare for at droppe ud i løbet af de næste par år, og dermed ikke gøre deres skolegang færdig.

Gør de det, får de med al sandsynlighed dårligt betalt løs-arbejde, bliver tidligt gift med en dårligt uddannet mand og får tidligt børn. Ofte lever de et liv i fattigdom og slås med dårlig sundhed og sociale problemer.

Skoleliv i Nepal arbejder på, at få de piger tilbage i skolen, som er stoppet i utide. Det gør vi ved at støtte vores samarbejdspartner Soiyas Uafhængige Kvinders arbejde med 5 pigegrupper, som laver aktiviteter der styrker pigerne. Mange af pigerne har aldrig været en del af en gruppe, og ingen har før forsøgt at styrke deres selvværd eller talt med dem om, at de har mulighed for at vælge deres egen fremtid. Det gør en kæmpe forskel for dem, at blive en del af gruppen. På få måneder går de fra at have svært ved at sige deres navn i en forsamling til at deltage i gadeteater mod børneægteskaber.

Nogle af de unge piger, som vores samarbejdspartner støtter, sammen med vores praktikant Sally Thrane.

Flere af pigerne i vores samarbejdspartners grupper ønsker nu at vende tilbage til skolen. De får fra januar et kursus, som skal bringe dem på niveau med deres jævnaldrende og så når det er overstået er de klar. Det er vi meget glade for!

Men det koster penge at starte i skolen igen. Man skal have en uniform, og selvom skolen er offentlig, så er der gebyrer for fx. brug af computer, ekstra-undervisning og eksamen. At starte i skolen igen koster cirka 500 kr.

Det er et uoverskueligt beløb for de fattigste piger og deres familier. På sigt skal pigernes familier selv betale skoleudgifter, men vi tror på, at starthjælp kan få mange flere i gang.

Derfor går overskuddet fra Anderledes Banko i Troldnøddegårdens forsamlingshus til at få unge fattige piger tilbage i skole.

Gadeteater i Bhawanipur, Devdaha, Nepal
%d bloggers like this: