Miras historie

SWO har det seneste år arbejdet for at give flere unge piger modet og udsynet til at vælge uddannelse til og teenageægteskab og tidligt moderskab fra. En af dem som har kunne støtte op om det projekt med sin egen historie er foreningens unge dalit forkvinde Mira Bhusel.

Gift som 14-årig mod sin vilje

Da Mira Bhusel som 14-årig fik sin første menstruation, forsøgte hun at skjule det for sin familie, fordi hun vidste, at hendes far ville gifte hende bort, så snart han fandt ud af det. Mira ønskede ikke at blive barnebrud, men at læse og udanne sig. Men hun kunne ikke holde sin hemmelighed skjult for forældrene særlig længe…

Mira er også forkvinde i en økologisk landbrugsgruppe.

Hør Mira fortælle sin historie til Sally Thrane (engelsk/nepali)

I interviewet er Mira meget følelsesladet, og det er også ret svært at forstå, at noget menneske har kunne klare det, som Mira har været igennem. Mira har blandt andet fortalt sin historie til 30 unge piger på SWO’s bootcamp i Kathmandu i foråret 2019. Alle græd sammen under fortællingen.
Men det at fortælle sin smertelige historie højt satte samtidig noget i gang hos Mira, i foråret 2020 besluttede hun at vende tilbage til skolebænken, med støtte og hjælp fra SWO. Der er gået 12 år siden hun forlod skolen, og hun er nu mor til to sønner. Vi er meget glade på Miras vegne og håber, at hun klarer den trods alle de økonomiske og psykiske udfordringer, og vi synes, hun er den bedste inspiration for hele foreningen!

Advertisement

Offentliggjort af skolemadtilnepal

Skolemad til Nepal er en lille frivillig forening, som støtter fattige børns uddannelse i det sydlige Nepal. Vores kerneaktivitet er gratis skolefrokost, men vi har også danske praktikanter, vi rejser penge til solceller på skolerne, til videreuddannelse af lærerne og forhåbentlig i fremtiden til at forbedre undervisningen med computere På foreningens vegne Anne Mette Nordfalk Forkvinde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: