Norden og Nepal

Foto: Ulla Skovsbøl

I øjeblikket er Skoleliv i gang med projektet “Norden og Nepal.” Projektet skal fortælle danske børnefamilier og andre interesserede om sundhed, ernæring og udvikling i Nepal. Projektet består i store træk af tre dele.
Først var Sara Kruse Cox fra SINs bestyrelse i Nepal og samle materiale og starte projektets videodel op. Så var Skoleliv i Nepal med på Århus Foodfestival. Sidste del foregår her på bloggen og er et forsøg på at skabe en dialog om mad.

Herunder kan du se billeder og læse lidt om de to første dele af projektet:

Sara i Nepal

Sara mødte selvfølgelig de skønne unger, som får skolemad. Her er hun på Shree Shanti Priya Primary school, som Skoleliv har startet skolemadsprojektet op sammen med tilbage i 2009.
En af de ting Sara gjorde var at opstarte et videoprojekt, som vi vil bruge til en række spændende dokumentationsprojekter.
Det var selvfølgelig ikke Sara, som skulle filme. I første omgang er det en gruppe unge socialarbejdere, som skal lære at filme med en tablet.
Bagefter bliver det børnenes tur. Denne gang nøjedes de dog med at posere og så selvfølgelig se sig selv bagefter!
Bagefter bliver det børnenes tur. Denne gang nøjedes de dog med at posere og så selvfølgelig se sig selv bagefter!
Der blev også tid til at gå med i rismarkerne.

Århus Foodfestival
Som projektets næste højdepunkt var at deltog Skoleliv i Nepal i Århus Foodfestival med en stand proppet med aktiviteter.

Smagsprøver var en obligatorisk del af standen for alle festivallens aktører. Foto: Ulla Skovsbøl
smagsprøver var en obligatorisk del af standen for alle festivallens deltagere.
På standen kunne man se og føle på nogle af de essentielle ingredienser i det nepalesiske køkken. Og få en snak om sundt og usundt.
Skoleliv i Nepal var så heldige at have to ægte nepalesiske frivillige. Dipesh Khagi, som er på højskoleophold i Danmark og Samikha Tamang, som er studerende ved Niels Brock.
Samiksha hjælper en besøgende med at skrive sit navn på nepalesisk.
Dipesh i snak med en af de mange besøgende. Vi havde besluttet at fokusere på børnefamilier, da vi skulle stå i børneafdelingen, men vi fik besøg af gæster i alle aldre.
Udenfor standen blev der gravet efter grøntsager fra skolehaven i den helt store stil. Foto: Ulla Skovsbøl
Der var travlt på standen alle tre dage.
Udover standen, der var finansieret af Civilsamfund i Udvikling, solgte festivalens butik Skoleliv i Nepals frugtposer. Poserne havde fået en supergod placering og havde et rigtig godt salg!

Alt i alt var festivalen en herlig oplevelse. Vi fik snakket med utrolig mange forskellige mennesker lige fra majsbønder til børnehavebørn. Snakkene strakte sige lige så vidt. Jordrettigheder, skoleuniformer og duften af spidskommen, var nogle af dem.
Nu glæder vi os til sidste del af projektet. Madvideo af danske og nepalesiske børn. Kommer snart lige her….:)

Offentliggjort af skolemadtilnepal

Skolemad til Nepal er en lille frivillig forening, som støtter fattige børns uddannelse i det sydlige Nepal. Vores kerneaktivitet er gratis skolefrokost, men vi har også danske praktikanter, vi rejser penge til solceller på skolerne, til videreuddannelse af lærerne og forhåbentlig i fremtiden til at forbedre undervisningen med computere På foreningens vegne Anne Mette Nordfalk Forkvinde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: