Knapsuppe-skolemad

Det er altid spændende at besøge skolemadsskolerne i Nepal. Hvordan ser haven ud? Er maden stadig som den skal være? Hvordan oplever lærerne projektet?

Denne gang var det ekstra spændende, fordi vi skulle besøge vores nye skole for første gang. Skolen hedder Bhawanipur higher secondary school. Jeg var der i foråret, da vi underskrev samarbejdsaftalen, kikkede på hvor køkkenet skulle være og aftalte, hvor vi kunne lave have. Men Lis har aldrig været der og jeg har ikke besøgt skolen, efter de i maj startede frokost op.

Så laves der mad på Bhawanipur schoolMangali Kumal og Chireiti Musahar lavede mad den dag vi var på besøg. Og jeg var ærlig talt lidt skeptisk: Da vi kom, kunne jeg ikke se andet end lidt kikærter og hvedekerne i blød. “Det der bliver da aldrig til mad til 250 børn, tænkte jeg,” men jeg besluttede at vente og se tiden an…

haven på Bhawanipur schoolHaven så bare superfin ud. Stykket ved siden af er afsat til cykelparkering, men det var groet fuldstændig til. Vi aftalte med skolen, at vi laver mere have på den anden side af muren indtil ‘skolegården.’ Vi fik også anlagt et vandingsanlæg, så kvinderne let kan sørge for rigeligt vand og god vanding.
IMG_2108Da vi kom tilbage efter et møde med skolens rektor, var maden klar og der var rigeligt og det smagte dejligt! Jeg kunne have sparet mig al min skepsis:)

der var rigeligt mad!Det er børnene fra børnhave til og med 5. klasse, der får skolemad hver dag. Men er der mad til overs så får sjette klasse også en portion.

Undertegnede sammen med rektor Dinanath AryalUndertegnede sammen med de herlige unger og rektor Dinanath Aryal. Soiyas kvinder står for både indkøb og madlavning, så skolen skal ikke gøre andet end at bakke dem op, og det gør de så. Fremover håber vi at kunne lave andre projekter sammen med skolen.

Anjali MusaharAnjali Musahar var kun 4 da jeg mødte hende første gang. Nu er hun en stor seriøs skolepige. Forrige år var hun i Kathmandu på kostskole og derfor klarer hun sig nu væsentligt bedre i skolen! Hvor ville det være skønt, hvis skolen her kunne have de samme resultater med alle børnene.

IMG_2269Vi besøgte også Laxmi Primary school, som har fået skolemad i 3 år nu. Skolemaden bliver betalt af foreningen Nepals Skolebørn.
IMG_2250IMG_2251I starten var skolen lidt tøvende overfor at afsætte jord til en skolehave, men med megen forhandling gav de først lidt og så lidt mere…og nu er haven kæmpestor! En mand (på billedet herunder sammen med rektor) passer haven alene, det synes vi er supergodt gået.
IMG_2234IMG_2315Den legeplads som skolen fik sidste år holder stadig. Legepladsen blev bygget af tre danske pædagogpraktikanter og materialerne blev doneret af Musahar, der solgte elefanter til fordel for projektet.

IMG_2306Her på skolen vasker børnene selv op. Det er en rigtig god ide, som vi håber kan inspirere de to andre skoler.

IMG_2285Skolen havde besøg fra det lokale undervisningscenter. De to embedsmænd fra centret skulle tjekke om skolen klarer sig som den skal. Begge sagde mange tak for skolemaden til skolens elever.

IMG_2188På den sidste skole var børnene gået hjem, da vi kom, men haven så fin ud. Det gør budgettet til gengæld ikke! Skolen bruger for mange penge i forhold til antallet af elever. Det har vi nu justeret.

Alt i alt herligt gensyn med elever og lærere på de tre skoler. Næste gang må der blive mere tid til dem!

Offentliggjort af skolemadtilnepal

Skolemad til Nepal er en lille frivillig forening, som støtter fattige børns uddannelse i det sydlige Nepal. Vores kerneaktivitet er gratis skolefrokost, men vi har også danske praktikanter, vi rejser penge til solceller på skolerne, til videreuddannelse af lærerne og forhåbentlig i fremtiden til at forbedre undervisningen med computere På foreningens vegne Anne Mette Nordfalk Forkvinde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: