Den helt store velkomst

Der er virkelig sket noget på Shanti Priya primary school siden sidst jeg besøgte madprojektet i juni.

Da jeg ankom stod ungerne linet op i to rækker med blomster og hele bestyrelsen og lærerne stod klar med rød farve til tikka og en masse blomsterkranse. Meget sødt og overvældende. Jeg havde Lise Herman med, der skulle lave et radio program fra madprojektet, så hun fik også en masse rødt og kranse.

Skolebørnene var linet op ude foran skolen med blomster

Da vi var færdig med det formelle skred vi straks videre til budgettet. Skolebestyrelsen sad klar med kontoudtog, fordi de er bange for at den gamle inspektør mr. Chudamani, havde snydt med pengene. Det er så åndsvagt, at man ikke kan sende penge direkte fra en konto til en anden, i hvert fald ikke fra Laxmi bank til Sewa Bikas bank, så det har været mr. Chudamani, som har stået for at sætte pengene ind. Nu har han så forladt skolen før tid og er i unåde og derfor mistilliden.

Det har sidenhen vist sig at der ikke mangler penge. Men fint at de var opmærksomme.

Siden sidst har de købt et vandfilter. Pengene har de sparet, da der for nyligt var træning af lærerne på skolen, som der var sat penge af til. Godt at se at de går op i projektet: Det er jo penge som ellers ville være tilfaldet blandt andet den som havde underviseren mr. Laudari boende, sikkert bestyrelsesformanden.

Så er der mad! Ungerne får kichadi: linser, ris, ingefær og løg

Ungerne så glade ud og lærerne siger de kommer mere i skole nu end før og at nogle mødre kommer og laver mad. “Lige nu er det høsttid, så er det lidt svært”, sagde de. “Nogle mødre” og “mere end før” er jo ikke godt nok, så jeg forestiller mig at sætte en kampagne i gang fra januar, der skal få lidt mere gang i familierne.

Drenge der vasker op. Rart at se 🙂

Offentliggjort af skolemadtilnepal

Skolemad til Nepal er en lille frivillig forening, som støtter fattige børns uddannelse i det sydlige Nepal. Vores kerneaktivitet er gratis skolefrokost, men vi har også danske praktikanter, vi rejser penge til solceller på skolerne, til videreuddannelse af lærerne og forhåbentlig i fremtiden til at forbedre undervisningen med computere På foreningens vegne Anne Mette Nordfalk Forkvinde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: